Font

logo

Výběr jazyka

cs / en

 

Soutěž na logo sčítání 2021

Český statistický úřad (ČSÚ) vypsal soutěž na vytvoření značky, logotypu a jednotného vizuálního stylu Sčítání lidu, domů a bytů 2021 (SLDB). ČSÚ organizuje soutěž ve spolupráci s Unií grafického designu – je veřejná, anonymní a dvoukolová.

Návrhy je možné posílat do 12. listopadu 2018.

Logotyp se bude skládat ze slovního spojení „Sčítání lidu, domů a bytů 2021“ nebo ze zkrácené verze „SLDB 2021“. Barevnost značky a logotypu není ničím omezena. Značku i logotyp by mělo být možné používat společně i samostatně. Logo musí být jednoduché, lehce zapamatovatelné, nezaměnitelné s jinými značkami a dobře čitelné při zpracování různými technologiemi v různých velikostech.

Návrhy bude posuzovat a vyhodnocovat porota, v níž za externí odborníky zasednou: ak. mal. Pavel Hrach, MgA. Lumír Kajnar, Mgr. Filip Blažek, MgA. Věra Marešová.

Podmínky soutěže naleznete zde. Celé znění tiskové zprávy najdete zde.


Komentáře k článku

23. 10. 2018 15:36 jirka

Jakube, to je ono!

22. 10. 2018 17:33 Jakub

Mě se líbí jako logo pro sčítání ten černý otazník. :)

22. 10. 2018 13:43 Milan

"lehce zapamatovatelné" ... to je u jednorázově akce opravdu nejdůležitější

17. 10. 2018 15:27 * Karel *

Deadline není nějak šibeniční, ale kdyby byl o pár týdnů později, možná by se sešlo i víc návrhů.
Taky si říkám, jestli je to nutné. Vizuální styl minulého sčítání by dobře obstál i dnes. Pak je to trochu škoda státních peněz na novou soutěž…
Ale státní peníze utíkají i jinudy, tak alespoň mají grafici práci a peníze se točí. Nemusí si mastit kapsy jen stavební firmy. Ostatně tam jde o jiné částky. :)
Těším se na výsledky.




Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.