Font

foto

Výběr jazyka

cs / en

 

World Press Photo 2009

Hlavní cenu v prestižní soutěži World Press Photo 2009 získal italský fotograf Pietro Masturzo. Na snímku je zachycena žena, která křičí svůj protest proti prezidentské volbě v Íránu. "Tato fotografie ukazuje počátek něčeho, počátek velké historie. Dodává informaci perspektivy a působí stejně tak vizuálně jako emocionálně," uvedla předsedkyně poroty Ayperi Ecerová.

V soutěži bylo celkem 10 kategorií, ve kterých bylo dohromady oceněno 63 fotografů z 23 zemí světa. Soutěže se zúčastnilo 5 847 fotografů z téměř celého světa. Porota vybírala ze 102 000 snímků. Hlavním tématem oceněných fotografií (kromě kategorií jako jsou příroda, sport...) byly války, konflikty, přírodní katastrofy, zraněná nebo mrtvá zvířata... Zde si můžete prohlédnout ostatní oceněné fotografie.


Komentáře k článku

17. 2. 2010 17:59 Lukas Veverka | www.parasite.cz

A je špatně že se u PRESS fotografie hodnotit kontext? :) O co jiného by hlavně mělo jít? Určitě ne o vizuální kvalitu. Navíc, tahle fotka je přeci vizuálně parádní.

17. 2. 2010 17:43 Pjenkava

Tahle celá soutěž je stále více o politických souvislostech fotografie a o prvoplánovém šokování. Na vizuální kvality snímku se hledí čím dál méně...

17. 2. 2010 16:01 jan

a nabudúce vyhrá čo ?

USA vojak utekajúci pred Kubánskym tankom, ktorý riadi Iránsky terorista z Al kajdy, drtiaci maďarskúvlajku v strede Belehradu...

V náručí má blonďavé dievčatko s červenou hviezdou na čele ?




Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.