Vizuální identita Rybářství Hodonín
Rybářství Hodonín má nové hravé logo a vizuální styl od grafického designéra Michala Svatoně, který tvoří pod značkou Izmirus.
Izmirus: „Když jsem prováděl rešerši, překvapilo mě, jak špatná loga a vizuály mají česká rybářství. Tady to byla jasná výzva.
Vymyšlení loga, vycházejícího z písmene H, kombinujícího na pozadí symbol ryby, pomocí efektu negativespace evokuje celé zaměření a propojuje moderní přístup a tradici v této oblasti podnikání. Logo propojené s motivem šupin, který opět doplňuje vizuální atmosféru z loga v pozadí napříč celým vizuálem tiskovin i online propagace. Motiv připomíná vlny valící se po českých, pardon hodonínských rybnících…“
Zdroj zde.
O Michalu Svatoňovi (Izmirus) a jeho práci (nejen) pro síť lékáren Bonate jsme psali ve Fontu 171.
Komentáře k článku
11. 4. 2025 12:25 Chobot
6. 3. 2025 18:19 X29y764v
5. 3. 2025 19:30 Koren
5. 3. 2025 12:25 Adam
5. 3. 2025 10:06 robot
Zajimalo by me co je tedy definice "hezke prace" nebo "ciste prace". Kdyz to porovnam napr s Botanickou (par postu zpet) tak je to uplne jiny pristup. Proc si myslim ze to neni dobre?
1. zkuste ukazat logo bez kontextu nahodnym lidem – kolik z nich uvidi rybu, kolik z nich H a kolik z nich W, kolik z nich treba neco uplne jine?
2. nahledovky jsou minimalne nestastne – opravdu je identita o tom udelat logo a "placnout" ho vsude kde se da? Ja si myslim ze neni. Tady je videt konec toho konceptu. Nemluvil bych tedy o identite ale o logu.
3. uziti logo (napr otoceni na rollupu) dela z logo jeste vice necitelny symbol – opet nestastna aplikace kterou bych cekal spise od marketingoveho tymu nez cloveka co logo vymyslel
4. vizualni propojeni – opravdu je "cista prace" spolehat na prechod z fotky do plochy, to same s patternem supin? Je to pouzitelne s jakymkoliv materialem? Myslim si ze neni.
5. Jak jsem jiz zminoval v prvnim komentari – cele to nesedi k tomu co je rybarstvi za obor. Souhlasim tady s (ne)Anonymnim Tomasem ze barvy jsou prilis agresivni a celkove se nehodi k rybarstvi. Tim ze rybarstvi je remeslo poukazuji na nejakou vizualni estetiku a citlivost. Cekal bych neco jemnejsiho – precijen opracovani ryb nemusi byt tak jednoduche a strojove. Mozna by to byl prostor pro odliseni se od konkurence a vzualizaci pristupu k businessu.
A tak dale...
5. 3. 2025 07:26 Tomasovo cervene ucho
4. 3. 2025 22:58 Ondřej Kafka
4. 3. 2025 20:48 Hrabě X
4. 3. 2025 07:04 Tomas
2. 3. 2025 11:00 stará škola
Za mne BRAVO !!!!!!!!!!