Font

design

Výběr jazyka

cs / en

 

Jaroslav Benda 1882—1970

titulka   

Právě probíhá kickstarterová kampaň pro vydání anglická edice publikace Jaroslav Benda 1882—1970: Typografická úprava a písmo. Máte-li zájem, můžete pomoci i vy a přispět k vydání knihy!

 

titulka2

 

Jaroslav Benda je jedním z nejdůležitějších tvůrců v naší České typografické historii. Jako výtvarník vychoval a inspiroval generace českých typografů. Jeho tvorba nás ovlivňuje a obklopuje dodnes. Kniha reprezentuje historicky první pokus o zachycení Bendova celoživotního díla a vyčerpávající zachycení jeho ohromných typografických realizací.

 

Po fantastickém úspěchu, který kniha zaznamenala po přednášce na konferenci TypeCon v americkém Minneapolis a na konferenci AtypI v japonském Tokyu v září 2019 jsme se rozhodli knihu vydat anglicky. Abychom se dostali k našim čtenářům v zahraničí, využíváme platformu Kickstarter! Pomozte nám vybrat finance ($ 36,000). K dispozici je celá řada odměn, např. originální Bendovy knihy nebo ručně tištěné pohlednice či dřevěná hračka. 

 

#bendabook kampaň: https://www.kickstarter.com/projects/783759658/jaroslav-benda-18821970-typographic-designs-and-letterforms?ref=discovery&term=benda

Na stránce Kickstarter lze nalézt všechny informace ohledně knihy, odměn, cílů a o anglické edici.

 

2benda

Benda1