Font

archiv

Výběr jazyka

cs / en

 

Picture Market 2006

Dne 29. května se v pražském hotelu Diplomat konal první ročník setkání zájemců o kvalitní fotografie se zástupci nejvýznamnějších domácích fotobank, fotografů, press agentur a dalších subjektů, které se zabývají profesionální fotografií. Jednalo se o specializovaný workshop orientovaný na fotografii dneška. Připraven byl také zajímavý doprovodný program v přednáškovém sále – například přednášky z oblasti autorského práva, počítačové retuše či postupu při výběru fotografií nebo prezentace nejvýznamnějších fotobank na našem trhu. Picture Market se chce stát místem přímé konfrontace fotografie na trhu! Organizátorem akce byl grafický časopis Font.

V příjemném prostředí pražského hotelu Diplomat bylo toho pondělí 29. května velmi rušno. Ještě před otevřením sálů Belvedere, ve kterých Picture Market probíhal, se přede dveřmi utvořila fronta návštěvníků. Na druhou stranu byla akce ukončena předčasně, již kolem 18. hodiny. Po poslední přednášce na téma nový Photoshop CS2 od odborníků z Amos Software, která skončila po 17. hodině, se již návštěvníci pomalu rozcházeli. Celkem se na akci zaregistrovalo přes 220 návštěvníků – odborníků z reklamních agentur, grafických studií, vydavatelství periodického i neperiodického tisku a další (viz graf). Každý návštěvník obdržel propagační materiály a drobné dárky a bylo přichystáno i drobné občerstvení.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odborné přednášky se staly nakonec nikoli pouze doprovodným programem, ale plnohodnotnou součástí akce. Nejúspěšnější se stala přednáška advokátky Lenky Němečkové o autorském právu. Pro ty z vás, kteří jste se z jakéhokoliv důvodu nezúčastnili, si dovoujeme připojit dvě reakce, které jsme dostali hned druhý den po akci:

„Dnes jsem se zúčastnila akce Picture Market a myslím, že splnila má očekávání. Ze všech přednášek mne nejvíce zaujala právní poradna paní Němečkové. Tímto bych jí ráda vyjádřila poděkování. Byla stručná, věcná a výborně připravená. Myslím, že by zasluhovala větší časový prostor. Vám a ostatním organizátorům přeji další úspěšné akce. S pozdravem Jitka Ajksnerová (grafik, reklamní agentura Adart).“

„Ráda bych vám touto cestou poděkovala za akci, kterou jste připravili. Vystihli jste zcela přesně mezerku na trhu. V nekonečné plejádě akcí a veletrhů, na které jsme zváni, byla tato pro naši firmu opravdu přínosná. Snad jen škoda té počáteční technické komplikace (odpadla prezentace agentury ISIFA z osobních důvodů – pozn. redakce)… Ještě jednou velmi děkujeme za pozvání, Jitka Parbusová, B.I.G Prague, člen asociační sítě Hill & Knowlton.“

Podrobnou reportáž a zajímavé rozhovory s vystavujícími fotografy a fotobankami si můžete přečíst ve Fontu č. 88.


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.