Font

archiv

Výběr jazyka

cs / en

 

Brno Bold Typo 2024

BBT_FullHD_blackbg


Bloomfield Brand Studio pod hlavičkou platformy Brno Bold pořádá konferenci o písmu a typografii Brno Bold Typo. Akce se bude konat 24. května 2024 v KUMST Brno

Pro všechny milovníky typografie a ty, kdo si chtějí zkrátit čekání na třetí ročník konference Brno Bold, připravuje tým studia Bloomfield další novinku — typografickou konferenci Brno Bold Typo. Konferenci, která bude mít, narozdíl od „plnotučného“ Boldu mnohem užší tématické zaměření a o to více do hloubky půjde. 

Den určený milovníkům krásného písma i jeho praktické aplikace. Tvůrcům písma i jeho uživatelům. Den, který přinese inspirativní přednášky, panelovou diskuzi všech řečníků i možnosti propojení designérů s jejich oblíbenými tvůrci a písmolijnami. 

Na pódiu se vystřídají hvězdy české typografické scény — účastníci se mohou těšit třeba na Filipa Blažka, autora legendárních typografických příruček, zakladatele studia Designiq a autora projektu Identita. Dále na pedagoga UMPRUM a konzultanta písmových designérů a písmolijen Radka Siduna z Briefcase Type Foundry, na Filipa Krause, písmového specialistu, designéra a pedagoga z pražské UMPRUM, nebo na Jana Nováka, grafického designéra a typografa, spoluzakladatele mezinárodní písmolijny AllCaps.


brno-bold-filip-blazek   brno-bold-radek-sidun   brno-bold-filip-kraus   brno-bold-jan-novak2

Zleva: Filip Blažek, Radek Sidun, Filip Kraus, Jan Novák

 

brno-bold-petra-docekalova2

Celou konferencí bude provádět designérka písem a specialistka na lettering a kaligrafii Petra Dočekalová, která již pro Brno Bold v minulém roce odvedla velmi úspěšný celodenní workshop.

Účastníky čeká příjemné a neformální prostředí brněnského KUMSTu, které v květnu slibuje i příjemné venkovní posezení u sklenky něčeho dobrého. A komu to bude málo, může se zasnít u kurátorsky pečlivě připraveného stánku s knihami v podání bratislavského Brot Books Deli.

 

Lístky jsou již v prodeji na webu konference. Cena 2 750 Kč, pro studenty 1 850 Kč.

 


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.