Font

písmo

Výběr jazyka

cs / en

 

Chceme tvoje písma! Projekt Typo 9010

Připravuje se rozsáhlá publikace České digitalizované písmo 1990–2010 věnovaná digitálnímu písmu v Čechách. Pokud jste se v letech 1990–2010 zabývali písmem a nějaké digitálně vytvořili, jste zváni do projektu Typo 9010 – stačí vyplnit dotazníky a poslat ukázky svých písem.

V rámci ateliéru Tvorba písma a typografie na VŠUP se studenti pod vedením Tomáše Brousila, Karla Halouna a Luboše Drtiny věnují mapování českého digitalizovaného písma – sestavují kompletní databázi všech zdigitalizovaných písem z let 1990–2010. Tato databáze bude zahrnovat všechna písma z této doby – avantgardní, experimentální, autorská, korporátní, knižní, titulková, akcidenční, textová, plakátová,  studentská a mnoho dalších. 

Výsledkem bude právě publikace České digitalizované písmo 1990–2010 a také webové stránky, které budou sbírat tyto abecedy i po roce 2010. Kniha bude sestavena také v elektronické podobě pro nová média.

 

Aby vaše písmo bylo zařazeno do knihy, je nezbytné poslat ho v digitální podobě a vyplnit přihlášku a připravené layouty. Připraveny jsou formuláře se šablonami, které usnadní vyplňování požadovaných informací a zabezpečí jejich správnost.

Všechny důležité dokumenty jsou připraveny ke stažení na webových stránkách www.typo9010.cz
Doplňuje je také návod – informační dokument, který obsahuje popis jak správně vyplnit připravené šablony. 


Komentáře k článku

2. 3. 2012 10:36 typo9010

Ano, samozřejmě může.

Detaily a zdroj uvědťe v on-line přihlášce do kolonky "Poznámky".

1. 3. 2012 15:44 Berni

Jedná se jen o vlastní vytvořená písma, nebo se může jednat také o digitální rekonstrukci písma (s tím, že by se uvedl zdroj – kniha)?




Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.