Font

reklama

Výběr jazyka

cs / en

 

Prima Zlatá pecka 2015

Právě startuje 21. ročník soutěže kreativity v reklamě. Přihlásit se do soutěže Prima Zlatá pecka lze do 31. října 2015. A zároveň můžete do 31. 1. 2016 hlasovat o nejlepšího herce v reklamě.

 

Prima Zlatá pecka se koná pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. Slavnostního večera předávání hlavních cen se každoročně účastní nejen držitelé ocenění Prima Zlatá pecka, ale i zástupci reklamních zadavatelů, Ministerstva kultury ČR, Rady pro reklamu, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, Českého sdružení pro značkové výrobky, Herecké asociace a další význační hosté z reklamní a herecké branže a státní správy.

Prima Zlatá pecka je jednou z nejsledovanějších národních soutěží kreativity v České republice s nejstarší dvacetiletou bohatou historií. Účastní se jí přední tvůrci českých i slovenských reklam. Odbornou porotu vždy tvoří významní umělci a tvůrci z kreativních oborů: režiséři, hudebníci, výtvarníci, grafici, fotografové a další představitelé uměleckých profesí, například: držitelé Oscara Theodor Pištěk a kameraman Miroslav Ondříček, režisér Jan Hřebejk, skladatel Michal Horáček, střihač Jan Mattlach, držitel pěti Českých lvů, česká textařská a skladatelská legenda Jiří Suchý, reklamní a umělecký fotograf Robert Vano a celá řada dalších.

Letošní kreativní klání má opět odborné poroty složené z profesionálů z jednotlivých tvůrčích oborů. V jednotlivých odborných porotách zasednou například režiséři a držitelé českých lvů F. A. Brabec a Ondřej Trojan, Jiří Mádl, hudební mág Varhan Orchestrovič Bauer, ředitelka TV Branded Entertainment Fuse.CZ Hana Halvorsen Bank, Štěpán Wolde z Media One, Tomáš Jindříšek z DARK SIDE a další.

Čestným předsedou letošní hlavní poroty je režisér, reklamní a umělecký fotograf, čtyřnásobný držitel World Press Photo, Clio Award, Lucy Award a dalších ocenění Antonín Kratochvíl.

Soutěž kreativity v reklamě Prima Zlatá pecka vyhlašuje AČRA MK se svým novým partnerem Českým národním panelem (Nielsen/Admosphere, STEM/MARK a NMS Media Research). Průběžně každý den budou analyzovány všechny vysílané reklamy s českými a slovenskými herci. Který herec nebo herečka má pro reklamní využití vysokou hodnotu? Který je nejoblíbenější? Koho nemají diváci rádi? Na tyto a další zajímavé otázky bude znát tento výzkumný projekt ČNP a AČRA MK odpovědi. O své favority bude moci bojovat v internetovém hlasování i veřejnost.

Kategorie soutěže o „Nejkreativnější Product placement“ se účastní tradičně Česká televize, TV Barrandov,

TV Prima a TV Nova a přihlášené práce bude posuzovat speciální odborná porota stejně tak, jako v kategorii internetové a multimediální reklamy, které předsedá Tomáš Jindříšek (DARK SIDE).

Slavnostní předávání cen Prima Zlatá pecka bude na galavečeru v klubu Lávka spojeno s populární filmovou přehlídkou složenou z nejlepších reklam z celého světa Playstation Noc reklamožroutů. Tato noční megaafterparty Zlaté pecky 25. února se tak jistě stane milým českým svátkem reklamy, který potěší nejen Zlatou peckou oceněné kreativce, ale všechny, kteří umí ocenit špičková reklamní díla, nebo se chtějí jen příjemně pobavit.

Více informací a přihlášky do Pecky najdete na www.zlatapecka.cz. Hlasovat o nejlepšího herce v reklamě můžete zde.


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.