Font

logo

Výběr jazyka

cs / en

 

Značka CR7 získala v pondělí večer Zlatý míč za rok 2014

Fenomenální portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo z Realu Madrid ví, jak se prodat. A to nejen na trávníku, ale především v reklamě a díky prodeji propagačních předmětů (v tom je výrazně úspěšnější než jeho hlavní rival na postu nejlepšího světového fotbalisty – Argentinec Lionel Messi z konkurenční Barcelony). Proto vznikla i úspěšná značka CR7…

   

Aktuální podoba loga CR7 (zkratka Cristiano Ronaldo a jeho oblíbené číslo dresu), foto z pondělního vyhlášení držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2014 a ukázka jeho webových stránek. Viz zde.

 

CR7 má dokonce své muzeum a sochu. Hotový kult osobnosti. Nebo spíš velký byznys.

Viz zde.

Na kalendáři pro letošní rok je vidět druhá používaná podoba loga (jeho muzea). V tom má ještě CR7 co zlepšovat – například golfista Tiger Woods, tenista Roger Federer, fotbalista David Beckham (ten byl také světovou nej fotbalovou celebritou – ale už před několika lety) a další špičkoví sportovci používají důsledně a dlouhodobě jen jednu podobu loga.

A zde je dokonce třetí podoba loga Ronalda (vytvořená firmou Nike).

 

Na webu se objevují ještě další značky vycházející ze siluety typického Ronaldova postoje.

 

 

První obchod s propagačními předměty Cristiana Ronalda byl otevřen v roce 2006 v jeho rodném městě Funchal na ostrově Madeira.

Více zde.

 

Na grafickém blogu logo-designer jsme narazili i na studii nové možné podoby loga CR7 (v portugalských barvách a ve spojení s logem Nike). Viz zde.

Ukázky značek i dalších top světových fotbalistů (Ronaldo zde má dokonce dvě značky a ještě chybí ta aktuální). Jak se vám líbí?

O logu Messiho se dozvíte více zde.


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.