Font

foto

Výběr jazyka

cs / en

 

World Press Photo 2013

Fotoreportér ČTK Roman Vondrouš získal v prestižní mezinárodní soutěži World Press Photo první cenu v kategorii Sportovní akce. Uspěl se sérií snímků z Velké pardubické, jednoho z nejstarších dostihů v Evropě.

Roman se narodil v Pardubicích. Absolvoval Institut tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě a Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Pardubicích. Fotografii propadl již v útlém věku, vážně se jí ale začal věnovat až od roku 2000. Středobodem jeho zájmu se stala sportovní fotografie, zvlášť prostředí koňských dostihů. Od roku 2005 je fotoreportérem České tiskové kanceláře a v roce 2008 fotografoval na letních Olympijských hrách v čínském Pekingu, o dva roky později na zimní olympiádě ve Vancouveru v Kanadě.V soutěži Czech Press Photo získal několik ocenění, nyní si na seznam svých úspěchů může přičíst také World Press Photo za rok 2013.

Nejdůležitější ocenění získal švédský fotograf Paul Hansen z listu Dagens Nyheter. Porotce zaujal jeho snímek zobrazující pohřeb dvou palestinských dětí zabitých při izraelském raketovém útoku v Gaze.

Zdroj: ČT Worldpressphoto.org


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.