Font

design

Výběr jazyka

cs / en

 

Ročenka 365typo 2014–2015

V září vyšla publikace 365typo: 365 stories on type, typography and graphic design, která navazuje na desetiletou tradici časopisu Typo (2003–2013).

Ročenka 365typo shrnuje nejdůležitější dění v typografii, grafickém designu a vizuální komunikaci za uplynulých 365 dní a obsahuje i analýzy a eseje zaměřené na budoucí vývoj oboru. Kniha vychází ve spolupráci s mezinárodní typografickou organizací ATypI a přispěla do ní více než stovka špičkových autorů a designérů (např. John D. Berry, Erik Spiekermann nebo John L. Walters). Editorkou knihy je Linda Kudrnovská.

Autoři mapují typografii a grafický design nejen v Evropě, ale i v Severní a Jižní Americe, Asii či Austrálii a samozřejmě nechybí ani témata domácí: kniha se věnuje  hned několika českým a slovenským událostem (Bienále Brno nebo konferenci By Design), publikacím (Neona) nebo úspěšným projektům (Bestsellers). Do výběru 50 nejlepších písem za rok 2014 se dostalo i šest fontů českých autorů!

Doufáme, že i vy najdete v knize 365typo inspiraci ke své práci, zdroj informací, nebo se jen rádi ponoříte do četby příběhů, které přineslo uplynulých 365 dnů.

Ročenku vydalo francouzské nakladatelství étapes: editions zaměřené na grafický design. Kniha vychází ve spolupráci s mezinárodní typografickou organizací ATypI a je možné ji objednat na 365typo.etapes.com za zvýhodněnou cenu 36,50 € (poté bude stát 49,50 €).

Kniha vychází v angličtině, má pevnou vazbu, 308 stran, rozměry 230 × 283 mm (diagonála měří 365 mm) a vytiskla ji společnost D’auria Printing v Itálii pěti barvami na papír Magno Natural 140 g. Autorem grafické koncepce je Filip Blažek ze studia Designiq.


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.