Font

design

Výběr jazyka

cs / en

 

Národní cena za studentský design 2014

Byl vyhlášen 24. ročník soutěže o Národní cenu za studentský design 2014 pro obory zahrnuté pod termínem vizuální komunikace (grafický design, plakáty, knihy, brožury, vizuální styly, typografie, navigační a orientační sysrémy, experimentální přístupy v grafickém designu, grafický design v mezioborové spolupráci, užitá grafika, reklamní fotografická tvorba vztahující se k designu, graffiti, digitální média, motion design, nová média aj.). Do soutěže se můžete přihlásit on-line prostřednictvím webových stránek soutěže  v termínu do 25. června 2014.

Soutěžit mohou jakékoliv studentské práce, které vznikly po 1. lednu 2012 do 30. června 2014. Soutěže se mohou zúčastnit studenti univerzit, vysokých škol, vyšších odborných škol, středních odborných škol a odborných učilišť. Přijímány jsou jak práce českých, tak zahraničních studentů.

Soutěž je anonymní, práce hodnotí tři na sobě nezávislé poroty.
Soutěží se o tituly Národní cena za studentský design 2014, Excelentní studentský design 2014 a Dobrý studentský design 2014.

Nezávisle na porotách udělují ceny také děkani škol a ředitelé významných muzeí, institucí a firem.

Ocenění studenti získají finanční odměny, týdenní pobyt v Českém centru v některé ze světových metropolí, pobyt na Design Weeku v Miláně, luxusní hodinky Prim, zápůjčku automobilu, produkty firem Tescoma a IKEA a další.  

Nominované práce budou vystaveny na výstavě Nominace! v Moravské galerii v Brně, kde se stanou součástí grafického Bienále Brno 2014, poté budou práce vystaveny v pražské galerii Era svět. V roce 2015 bude výstava putovat prostřednictvím Českých center po zahraničí. 

Slanostní vyhlášení soutěže proběhne 11. 11. 2014.

Propozice soutěže a průvodce soutěží zde: PROPOZICE_ NCSD_2014.pdf, PRŮVODCE_NCSD_2014.pdf

a na webových stránkách http://www.designcabinet.cz/narodni-cena-za-studentsky-design-2014-vyhlasena; http://www.studentskydesign.cz/cs/submission/register/


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.