Font

archiv

Výběr jazyka

cs / en

 

Národní cena za studentský design 2016

Design Cabinet CZ společně s Moravskou galerií v Brně a Slovenským centrem dizajnu vyhlašuje 26. ročník soutěže o Národní cenu za studentský design 2016 pro obory zahrnuté pod termínem vizuální komunikace (grafický design, plakáty, knihy, brožury, vizuální styly, typografie, navigační a orientační sysrémy, experimentální přístupy v grafickém designu, grafický design v mezioborové spolupráci, užitá grafika, reklamní fotografická tvorba vztahující se k designu, graffiti, digitální média, motion design, nová média aj.). Do soutěže se lze přihlásit do 23. června 2016 prostřednictvím webových stránek soutěže.

Soutěžit mohou jakékoliv studentské práce, které vznikly po 1. lednu 2014 do 30. června 2016. Soutěže se mohou zúčastnit studenti univerzit a vysokých škol. Přijímány jsou jak práce českých, tak zahraničních studentů. 

Soutěž je anonymní, práce hodnotí tři na sobě nezávislé poroty. (Členy vysokoškolské poroty se automaticky stávají pedagogové, z jejichž ateliérů se do soutěže přihlásilo dvě a více prací.) Soutěží se o tituly Národní cena za studentský design 2016, Excelentní studentský design 2016 a Dobrý studentský design 2016. Nezávisle na porotách udělují ceny děkani škol a ředitelé významných muzeí, institucí a firem. Ocenění studenti získají finanční odměny, stáže v zahraničí a v ČR a hmotné odměny různých firem.

Vybrané nominované práce budou vystaveny na výstavě Nominace!!! v Moravské galerii v Brně, kde se stanou součástí grafického Bienále Brno 2016 (16.9. – 30. 10. 2016), poté budou práce vystaveny na výstavě Nový (z)boží! v pražské galerii Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství (11. 11. – 28. 11. 2016). V následujícím roce by výstava pod názvem New G(o)ods! měla putovat po zahraničí.

Slavnostní vyhlášení soutěže proběhne v Praze 10. listopadu 2016.

Více zde.

Propozice soutěže.pdf

Průvodce přihlášením.pdf


Komentáře k článku





Osobní údaje, které zde uvádíte, budou použity pouze pro účely této diskuze na blogu font.cz.